U organizaciji Omladinske informativne agencije BiH i Regionalnog programa E761, 25. oktobra 2011. godine, u Sarajevu je održana druga po redu „PechaKucha Night” u prostorijama BBI centru sa početkom u 20:00 sati.

Radi se o globalnom događaju koji je baziran na inspirativnim i brzim prezentacijama zanimljivih kreativaca. To je neformalan prostor za predstavljanje, upoznavanje, susret i druženje te oživljavanje urbane kulture grada.

Ovaj put na drugoj po redu Sarajevskoj „PechaKucha Night” pisutnim se predstavilo osam (8) mladih kreativaca sa jako interesantnim temama i projektima, među kojima je bila i Ilda Zornić, urednica portala Stipendije.ba.

Predstavila je ideju udruženja “Spajalica”, nastanak ideje, misiju i viziju udruženja kao i ostvarene rezultate s posebnim osvrtom na projekat prvi bosanskohercegovački portal o stipendijema – Stipendije.ba. Naglašen je značaj portala u informativnom i edukativnom dijelu studentskog života kao i budući planirani razvoj portala.

PechaKucha večeri su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja je da pobliže ispričaju šta rade i šta ih inspirira. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz muziku, piće i druženje. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila: svako ko se predstavlja na raspolaganju ima tačno 20 svojih vizualnih slajdova po 20 sekundi, odnosno tačno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći. Navedena pravila prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

Održavanje treće po redu „PechaKucha Night” u Sarajevu organizatori su najavili za mjesec decembar 2011. godine.