U prijatnoj atmosferi TV sale, SD Nedžarići, sinoć u 19 h je održan sastanak povodom potpisivanja ugovora o stipendiranju. Istom su prisustvovali predstavnici Udruženja u sastavu: Davud Zukić – predsjednik UO, Vahidin Hadžiabdić – sekretar UO i Almir Mukača – član UO, i stipendisti Udruženja “Spajalica” u akademskoj 2010/11. godini.

Prije samog čina potpisivanja ugovora o stipendiranju, stipendistima je u kratkim crticama predstavljeno Udruženje “Spajalica”, način na koji  ono funkcioniše, te projekti koje realizuje.  Već treću akademsku godinu, Udruženje uz podršku svojih stipenditora (članova) i donatora (prijatelja) uspješno realizuje projekat stipendiranja, koji iz godine u godinu donosi sve veći broj stipendija. Tekuće akademske godine broji ukupno petnaest (15) stipendija, što je u odnosu na prethodnu veće za pet (5).

Stipendije Udruženja “Spajalica” u akademskoj 2010/11. godini iznose 100,00 KM mjesečno i dodjeljuju se deset mjeseci za period oktobar 2010. – juli 2011. godine.

Vidno raspoloženi i zadovoljni obavljenim zadatkom, i stipendisti i članovi UO, su napustili TV salu koja je već postala tradicionalno mjesto ovakvih susreta Udruženja.