U prijatnoj atmosferi Hotela Europa u Sarajevu, sinoć u 18:00 sati, organizirano je svečano potpisivanje ugovora sa 10 (deset) stipendista Udruženja „Spajalica” u akademskoj 2013/14. godini.

Istom su, pored predstavnika Upravnog odbora Udruženja i stipendista, prisustvovali i Nijaz Sojkić, predsjednik Skupštine i Anis Balić i Merisa Ćato članovi komisije Udruženja.

Prije samog čina potpisivanja ugovora o stipendiranju, stipendistima se obratio Davud Zukić, predsjendik Udruženja i istekao da se sredstva za stipendiranje obezbjeđuju putem projekta stipendiranja koji Udruženje realizira pod motom “Učinimo svaki dan jedno dobro djelo”, tj. “Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata” i do sada je kroz projekat stipendirano 56 (pedeset šest) studenata Univerziteta u Sarajevu, a ove godine Udruženje stipendira novih 10 (deset).

Zukić je, između ostalog, rekao da je Udruženje “Spajalica” i ove akademske godine, kao i prethodne, primjenilo novi način apliciranja za stipendije. Naime, radi se o online apliciranju koje se odvijalo putem online prijavnog obrasca na oficijelnoj web stranici Udruženja. Ovim načinom apliciranja cilje je bio ohrabriti sve studente da na jedan jednostavan i moderan način pokušaju aplicirati za stipendije, poštediti ih troškova i gubljenja dragocjenog vremena koje zahtijeva prikupljanje dokumentacije ukoliko nemaju šanse za dobijanje stipendije. U roku od 8 (osam) dana koliko je bilo predviđeno konkursom putem online prijavnog obrasca za dodjelu stipendija izvršena je ukupno 391 aplikacija.

Visina stipendija u akademskoj 2013/14. godini iznosi 100,00 KM mjesečno i dodjeljuju se 10 (deset) mjeseci za period oktobar 2013. – juli 2014. godine.

Nakon kraće prezentacije Udruženja i projekata koje realizuje, pristupilo se i svečanom činu potpisivanju ugovora sa stipendistima.

Na kraju su stipendisti zajedno sa predstavnicima Udruženja nastavili druženje uz zakusku s ciljem boljeg upoznavanja.