Centar za razvoj karijere (CERK) je 7. i 8. juna 2011. godine, u Banja Luci, organizovao prvi Sajam praksi, obrazovanja i stipendija.

Na njemu su učestvovala oko 24 izlagača, promovirajući svoje poslovne politike, kao i programe stipendiranja.

Na Sajmu je učestvovalo i Udruženje “Spajalica” koje su predstavljali Davud Zukić, Đula Smajić i Jasmin Kopić. Naši predstavnici su se najviše fokusirali na predstavljanje publici portala Stipendije.ba, prvog u BiH s ciljem prikupljanja svih informacija vezanih za procese stipendiranja na jednom mjestu.

Inače, Portal je bio i jedan od medijskih pokrovitelja Sajma, ali i jedini medij koji je propratio Sajam tokom njegovog dvodnevnog održavanja sa različitim dopisima, člancima i intervjuima.

Povodom toga, predstavnicima Udruženja je, odmah po zatvaranju Sajma, Ljubiša Mićić ispred CERK-a uručio zahvalnicu za svu podršku koju je portal Stipendije.ba pružio prilikom organizacije i održavanja Sajma.

Ovo je bio još jedan od učinjenih koraka ka uspostavljanju saradnje sa organizacijama koje imaju cilj poboljšanja obrazovanja mladih u BiH, što je i jedan od ciljeva Udruženja.