Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu 19. aprila 2011. godine održan je 2. sajam stipendija na kojem je je prvi put prisustvovalo i Udruženje “Spajalica”. Udruženje su predstavljali naša članica Đula Smajić i stipendiskinje Amila Halilović i Naila Muratspahić.

Članovi Upravnog odbora su, također, prisustvovali Sajmu i pomagali našim predstavnicima u prezentiranju Udruženja i projekata koje realizujemo. Najveći akcenat je stavljen na portal Stipendije.ba, jer je to bila jedinstvana prilika da se predstavimo publici koja prati rad portala.

Na naše oduševljenje uvjerili smo se da je oko 90 % posjetilaca čulo za portal Stipendije.ba i Udruženje „Spajalica“, te su tom prilikom uputili sve pohvale.

Udruženje je podržalo održavanje Sajma od same njegove najave. Isti je podržalo i putem portala Stipendije.ba, te  konstantno pozivalo studente da se odazovu i prisustvuju tom događaju.

Prije održavanja sajma Redakcija Portala je pripremila nekolicinu priloga, pratila konferenciju, a na dan samog odžavanja bili smo jedini medij u BiH koji je, direktno sa Mašinskog fakulteta, propratio isti sa četiri priloga.