U Domu omladine u Banja Luci, u organizaciji Centra za razvoj karijere (CERK), održan je Prvi sajam praksi, obrazovanja i stipendija koji je okupio oko 24 izlagača, odnosno riječ je o kompanijama i poslodavcima koji nude prakse različitim profilima studenata, organizacije, ambasade i fondacije koje nude stipendijske programe za studente u BiH, organizacije i škole koje nude različite programe neformalnog obrazovanja (kursevi stranih jezika, kursevi računara i sl.) te obrazovne institucije (javne i privatne).

I na ovoj manifestaciji Udruženje “Spajalica” je uzelo učešća. Udruženje su predstavljali Davud Zukić, Đula Smajić i Jasmin Kopić. U predstavljanju Udruženja najviši akcenat stavljen je na portal Stipendije.ba.

To je bila jedinstvena prilika za promociju Portala i u ovom dijelu BiH. Inače, Portal je, u dogovoru sa organizatorom, bio i jedan od medijskih pokrovitelja Sajma, te jedini medij koji je pratio Sajam sa mjesta održavanja.

Na Sajmu su organizovane i radionice za posjetioce (kako napisati CV, motivaciono pismo, te kako aplicirati na željenu praksu), kao i adekvatna predavanja menadžera i marketing menadžera izlagača, te predstavljeni stipendijski programi koji su studnetima i maturantima dostupni u BiH i inostranstvu.

Sajam je zatvoren 08. juna, a njegovi organizatori su zadovoljni posjećenošću, kao i interesovanjem mladih za navedenu tematiku.