Studentica ste 4. godine Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i tokom studija ste ostvarili prosjek ocjena 9.82. Kako ste uspjeli sve to postići i održavati tokom cijelog studija?

Kontinuirani rad i trud, odricanje te davanje svog maksimuma od početka studija, doveli su do mog uspjeha. Uvijek sam se voljela truditi i raditi sve najbolje što mogu, dodatno istraživati i raspitivati se, pa tako i kada je studiranje u pitanju. Nije bilo lako ali moram priznati da se isplatilo i da ne žalim što sam većinu svog slobodnog vremena koristila za rad na sebi.

Dobitnik ste nagrade “Stipendista godine” Udruženja “Spajalica” za akademsku 2020/21. godinu. Šta za vas znači ovo priznanje?

Prije svega, velika mi je čast biti proglašena “Stipendistom godine” Udruženja “Spajalica” jer to uopšte nisam očekivala. Priznanje mi znači mnogo jer mi daje poticaj da i na završnoj godini studija nastavim sa predanim radom kao i do sada, da ne posustajem jer vrijedi dati sve od sebe.

Bili ste stipendista Udruženja “Spajalica” u akademskoj 2019/20. i 2020/21., a evo i u tekućoj akademskoj godini. Kakva su vaša iskustva sa Udruženjem “Spajalica”?

Moja iskustva sa Udruženjem “Spajalica” su zaista predivna. Predanost i posvećenost predsjednika Udruženja i ostalih članova koje sam upoznala od 2019. godine su za svaku pohvalu. Oni žele da upoznaju studente koji su dobitnici stipendije, kao i da nama, stipendistima, ispričaju priču i ideju kako je Udruženje nastalo. Želja za upoznavanjem i druženjem bila je velika sa obje strane, no desila se pandemija koja nas je obje godine nažalost spriječila da se to druženje održi.

Upoznati ste sa radom i djelovanjem Udruženja “Spajalica”. Kako vi gledate na ideju stipendiranja Udruženja, koja u kontinuitetu ulazi u 14 godinu?

Ideja stipendiranja Udruženja “Spajalica” je mene na prvu privukla da konkurišem za stipendiju jer su možda i jedini stipenditori sa lijepom idejom i njenom realizacijom. Osim što je glavni cilj Udruženja promoviranje, razvoj i unaprjeđenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini, moto projekta stipendiranja “Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata” me oduševio i bez razmišljanja ću se prvim stalnim zaposlenjem pridružiti projektu. Također bih dodala da bez njihovog drugog projekta, portala stipendije.ba, nikada ne bih niti našla Konkurs za stipendiranje te smatram da je upravo taj projekt dokaz njihovih nesebičnih ideja i posvećenosti učenicima i studentima širom Bosne i Hercegovine.

Za kraj, koja bi bila Vaša poruka članovima Udruženja “Spajalica” koji su glavni krivci za realizaciju ove lijepe ideje i projekata?

Članovima Udruženja bih se od srca zahvalila što podržavaju stipendiranje studenata koji su vrijedni i daju sve od sebe te da jedva čekam da im se jednoga dana pridružim.