Studentica ste 3. godine Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i tokom studija ste ostvarili prosjek ocjena 9.85. Kako ste uspjeli sve to postići i održavati tokom cijelog studija?

Za mene je studiranje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu jedna od najboljih spontanih odluka koje sam donijela u životu. Uspjeh tokom studija sam postigla kontinuiranim radom i željom za znanjem i napretkom. Naravno, uz ličnu motivaciju i individualni rad na sebi, tu je i izvrstan kolektiv profesora naše Akademije koji se trude da iz dana uz dan motivišu studente kako bi se svaki student pokazao u što boljem svjetlu.

Dobitnik ste nagrade “Stipendista godine” Udruženja “Spajalica” za akademsku 2021/22. godinu. Šta za vas znači ovo priznanje?

Nagrada “Stipendista godine” Udruženja “Spajalica” za mene predstavlja veliko postignuće koje me motiviše da radim na sebi, ali i da svojim primjerom inspirišem druge mlade ljude.

Bili ste stipendista Udruženja “Spajalica” u akademskoj 2021/22., a evo i u tekućoj akademskoj godini. Kakva su vaša iskustva sa Udruženjem “Spajalica”?

Sasvim slučajno sam saznala za Udruženje “Spajalica” i sistem stipendiranja, pa sam se odlučila prijaviti na konkurs. Moja iskustva sa Udruženjem “Spajalica” su izvrsna i preporučujem svim mladim, ambicioznim ljudima da se prijave na konkurs za stipendiju. Sistem stipendiranja Udruženja “Spajalica” je jedinstven i jednostavan, a naročito bih istakla ažurnost i odgovornost kao bitne karakteristike koje su se istakle u zajedničkoj saradnji.

Upoznati ste sa radom i djelovanjem Udruženja “Spajalica”. Kako vi gledate na ideju stipendiranja Udruženja, koja u kontinuitetu ulazi u 15 godinu?

Ideja stipendiranja Udruženja “Spajalica” se izdvaja od bilo kojeg drugog koncepta stipendiranja sa kojim sam se susretala. Tradicija stipendiranja duga 15 godina definitivno dokazuje pozitivan utjecaj na mlade ljude koji se kao ostvarene ličnosti i sami okušaju u stipendiranju novih generacija. Stipendista sam ovog udruženja i u tekućoj akademskoj godini, a nadam se da ću u budućnosti imati mogućnost du budem jedan od stipenditora Udruženja “Spajalica”.

Za kraj, koja bi bila Vaša poruka članovima Udruženja “Spajalica” koji su glavni krivci za realizaciju ove lijepe ideje i projekata?

Svim članovima Udruženja “Spajalica” se, prije svega, želim zahvaliti na izvrsnoj komunikaciji koju smo ostvarili unazad godinu dana. Drago mi je da sam dio ove priče i radujem se novoj, zajedničkoj saradnji i u tekućoj godini.