PROJEKAT STIPENDIRANJA

Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipeniranje studenata

Udruženje “Spajalica” osnovali su 2008. godine bivši studenti Univerziteta u Sarajevu, s ciljem promoviranja, razvoja i unapređenja obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Udruženje, kroz projekt stipendiranja, pod motom "Učinimo svaki dan jedno dobro djelo", tj. "Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata", od 2008. godine dodjeljuje stipendije. Zavisno od prikupljenih sredstava, svake akademske godine Udruženje dodijeli određeni broj stipendija. Stipendije se dodjeljuju na osnovu konkursa, koji se za svaku akademsku godinu raspisuje najkasnije do kraja mjeseca novembra. Ukupan iznos stipendije je 1.000 KM i dodjeljuju se u 10 jednakih mjesečnih rata, u iznosima od po 100 KM. Udruženje dodjeljuje stipendije već 16 akademskih godina u kontinuitetu i do sada je dodijeljeno ukupno 165 stipendija studentima iz cijele BiH.

Posebna vrijedonst ovog projekta je u tome što iza cijelog projekta stoje isključivo bivši studenti, a sada inženjeri, pravnici, ekonomisti, profesori, ekonomisti, stomatolozi i dr., koji svojim novčanim prilozima finansiraju cijeli projekt stipendiranja.

0 +

Godina rada

0 +

Stipendista

0 KM +

Dodjeljenih sredstava
PROJEKAT STIPENDIJE.BA

Prvi bosanskohercegovački internet servis za učenike i studente 

Budući da Udruženje "Spajalica" nije u mogućnosti dodijeliti veliki broj stipendija i na taj način podržati sve učenike i studente, 25. marta 2010. godine pokreće drugi projekt - “Prvi bosanskohercegovački internet servis za učenike i studente – Portal Stipendije.ba”.  Stipendije.ba je trinaestu godinu u kontinuitetu na usluzi svim učenicima i studentima, kao prvi alat za prikupljanje svih potrebnih informacija o stipendijama i stipendiranju u BiH i inostranstvu. Danas Stipendije.ba predstavlja najveću bazu informacija u BiH o stipendijama svih državnih institucija (općina, gradova, ministarstva), javnih, privatnih i međunarodnih univerziteta, nevladinih organizacija, fondova, ambasada, javnih i privatnih kompanija.

Izrada, razvoj i kontinuirano održavanje portala Stipendije.ba se realizira isključivo zahvaljujući entuzijazmu i podršci članova Udruženja “Spajalica”, a studenti i učenici se i u budućnosti mogu osloniti na kvalitetan rad.

0 +

Godina rada

0 +

Objavljenih konkursa

0 +

Objavljenih članaka
O poratlu Stipendije.ba

Rekli su